OMGEVING 2018-02-22T08:06:10+00:00

OMGEVING

Deze lieflijke bungalow is gedurende het gehele jaar te huur. De Bungalow bevindt zich in de wijk La Llosa op 10 minuten loopafstand over de boulevard langs het strand van de bruisende vissershavenplaats Cambrils.

Cambrils, Costa Dorada, is een zeer opkomende plaats waar steeds meer mooie winkeltjes komen en aan restaurantjes geen gebrek is. De vis wordt hier iedere dag vers binnengebracht rond de klok van 4 uur.  Het gehele jaar door is hier leven in de brouwerij hetgeen niet altijd van andere badplaatsen te zeggen is en tijdens de zomer is het hier gezellig druk. Cambrils is met name geschikt voor families met kinderen, maar met nadruk op kinderen van alle leeftijden.

De bungalow zelf beschikt over twee slaapkamers, 1 badkamer, 1 keuken en een woonkamer. Het dakterras is te bereiken via de buitentrap en geeft uitzicht op zee. Tijdens de zwoele zomeravonden is het heerlijk hier met een glas wijn nog even na te genieten en de zon te zien ondergaan in het westen. De grote tuin (perceel oppervlakte is 670 m2) biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld voor de kinderen een tent op te zetten.  In de tuin staat een prachtige palmboom waaronder het in de zomermaanden heerlijk is om in de schaduw te liggen. Het huis beschikt over telefoon en wifi. Beddengoed is aanwezig.

Het strand ligt op 200 meter lopen en is heel gemakkelijk te bereiken. Bij het huis staan twee fietsen, die vrij gebruikt mogen worden.

De bungalow staat in het park Estival Eldorado. Estival biedt de mogelijkheden gebruik te maken van twee prachtige zwembaden, wellness, fitnessruimte, tennisbanen, padelbanen, bedden op het strand en kinderanimatie. Hier moet apart voor betaald worden aan de receptie van het park.

De wekelijkse markt op woensdag ochtend is een druk bezochte markt waar nog voor een paar euro souveniers te koop zijn. Natuurlijk kan men er ook veel vers fruit, groentes, noten, olijven, etc. kopen. De markt ligt vlak tegen het oude centrum aan en het is aan te bevelen om hier na afloop even een kop koffie te drinken. Een perfect plekje om dan even tot rust te komen.

In de zomermaanden biedt Cambrils ook een muziek festival. Kaarten hiervoor kun je kopen in Cambrils zelf via de VVV, maar ook online. Het aanbod variërend van klassiek tot pop is ieder jaar verschillend.

In de haven zelf kunnen bootjes gehuurd worden. Ook kun je hier duiklessen, waterskielessen, zeillessen boeken en andere soorten watersport beoefenen. Het bestaat in ieder geval allemaal tot de mogelijkheden.

Spanje is overigens nog steeds niet duur. In de supermarkt ben je nog altijd goedkoper uit dan bij ons in Nederland. Maar ook in de gewone restaurants kun je gemiddeld voor 20 euro per persoon eten als je natuurlijk niet te gek doet. Ga je tapas eten, ben je meestal goedkoper uit. Maar Cambrils beschikt ook over een aantal Ster-restaurants en een aantal restaurants die ster-waardig zijn.

Cambrils  is per auto te bereiken (1550 km), maar ook goed te doen per vliegtuig. De luchthaven Reus ligt op een kwartier rijden van Cambrils en is met verschillende maatschappijen (onder andere met Transavia vanaf Amsterdam en met Ryanair vanaf Eindhoven) bijna dagelijks aan te vliegen voor redelijke prijzen. Ook kan er gevlogen worden op Barcelona. Dan is Cambrils te bereiken per trein of per bus. Er is een directe busverbinding tot aan het centrum van Cambrils voor 20 euro.

Naast de prachtige stranden kun je vanuit Cambrils talloze uitstapjes maken. Barcelona ligt op een uur rijden, maar is ook per trein makkelijk te bereiken. Barcelona is een wereldstad en hier kun je ongelooflijk veel kanten op. Cultureel bezoek aan La Sagrada Familia of het Parc Guell staan hoog aangeschreven. Maar ook voor velen is een bezoek aan Camp Nou een belevenis.  Het Olympisch dorp is gezellig vertoeven voor een drankje langs het strand, maar ook het Waterfront recht tegenover het verkeersplein met Columbus is geweldig om te bezoeken. Hier bevindt zich voor de kinderen een groot Aquarium. Verder biedt Barcelona natuurlijk een groot aanbod aan winkels, terrasjes, barretjes en restaurantjes.

Naar het zuiden toe ligt Valencia op 230 km maar is ook goed te doen op een dag of misschien twee dagen.

Dichterbij liggen Tarragona en Reus. Beiden met een zeer oud historisch centrum. Tarragona gaat zelfs terug tot aan de Romeinse tijd. Een prachtig klooster en katherdraal zijn hier te bewonderen, maar ook nog een amfie-theater uit die periode.  Reus, geboortedorp van Gaudi, is met de vele kleine straatjes en winkeltjes een echt shop well-halla te noemen. Maar ook op het plein bij de oude kerk kun je gezellig terrasjes pakken en heerlijk tapas eten.

Cambrils is eventueel ook te combineren met een bezoek aan Madrid. Vanuit Tarragona gaat een TGV en brengt je in 2,5 uur naar het centrum van Madrid.

Voor diegenen die graag nog uitgaan, ligt Salou op 16 km afstand en is per taxi makkelijk te bereiken. Salou staat bekend om de vele barretjes en discotheken. Met name de Pacha is bekend waar in de zomer menig bekende DJ’s voor worden ingevlogen. Andere gezellige discotheken zijn Flashback en Tropicana. Voor de echte Nederlanders ontbreekt ook Bruintje Beer, de Skihut en Snoepies niet;).

In Salau La Pineda ligt een groot waterpark Aquapolis, een park voor jong en oud. Wij zijn hier vroeger ook regelmatig geweest en er is voor iedereen wat. Naast de vele zwembaden is er een dolfijnen/zeehondenshow. Hier is ook een overdekt tropisch zwembad dat in de winter geopend is.

Port Avontura is een heel bekend attractie park van Universal Studios en is te vergelijken met Disney Parijs. Je hebt minimaal twee dagen nodig om alle attracties te doen. Ook hier geldt voor elke leeftijd is er iets, alle grote attracties zijn namelijk ook gebouwd in kleinere versie voor de kleinere kinderen, echt fantastisch. Maar voor de ouderen wacht daar ook de uitdaging van de vrije val van 100 meter of de snellle achtbaan Shamballa.

Sinds begin 2017 is Ferrariworld geopend. Voor vele pubers en ouders waarschijnlijk een must-visit. Het eerste Ferraripark ligt in Abu Dabhi, maar nu dus ook naast Salou. Ferrariworld beschikt over de snelste 8 baan van Europa. Je bereikt hier een topsnelheid van maar liefst 180 km per uur. Maar Ferrariworld biedt meer, ook een stuk historie over dit geweldige automerk en natuurlijk zijn er prachtige auto’s te bewonderen.

Heb je nog adrealine over dan kun je je hart ophalen op een van de Kartbanen in Salou (buitenbaan) en in Tarragona (buiten- en binnenbaan).

Cambrils ligt te midden van de wijnstreken. Met de auto zijn vele wijnhuizen te bezoeken. El Penedez en el Priorat liggen beiden op maximaal een half uur rijden. Wel is het handig van te voren een afspraak te maken.